Draken leven in Terra Incognita

par | Mai 19, 2022

Daar waar de middeleeuwer de draak als echt fysiek wezen erkende in de Bestaria van toen, is dit slangenmonster vandaag nog steeds aanwezig als symbool in ons collectieve geheugen. Sterker nog, dit wezen is weer razend populair sinds Games of Thrones. Dit oersymbool heeft alle tijden en culturen doorstaan. Zo krachtig leeft dit mythologische wezen in ons onderbewuste.

Als ik DRAAK opschrijf, heb jij er jouw eigen associaties mee.

Of je er nu in gelooft of niet, het leeft in Terra Incognita. Jouw Terra Incognita. Daar waar de grootste schat van je leven wordt beschermd. Die plek net over de grens van het bewustzijn. Daar waar jij nog nooit geweest bent. Eng, angstaanjagend. Omdat je hebt geleerd dat je er vooral NOOIT naartoe moet. Dat je verbannen, bekritiseerd of verketterd zult worden. Dat er een spreuk op je geplaatst kan worden en dat je door de duivel/draak mee genomen zult worden. Dat er geen weg terug meer is, daarna.

De meesten volgen het veiligste pad. In Terra Cognita!

Terra Cognita: het bekende en erkende land. Alleen heldinnen durven die grens te overtreden. De nieuwsgierige Eigen Wijze Vrouw. Zij voelt dat haar unieke parels van wijsheid daar beschermd liggen onder lagen van overtuigingen en waarheden die ze van anderen heeft aangenomen om te overleven onder de mensen.

Daar, in Terra Incognita, ligt ook jouw schat

Draak houdt de wacht bij de grens van jouw bekende wereld. Aan de ander kant? Het onbekende. Daar waar je je bereid op het allerergste. De plek waar je ego/individualiteit doodsangst ervaart. Wie ben je dan als je daar niet meer bestaat onder de mensen? Wat blijft er dan van je over?

Beste Laatbloeier, laten we samen op zoek gaan naar die schat van je. Als ware parelduiksters brengen we jouw unieke wijsheid naar boven. Zodat jij die kunt schenken aan je dierbaren. En zo de wereld een stukje waarde geeft die ze hard nodig heeft.

Op 21 september 2022 gaat de online omgeving voor Laatbloeiers open. Het wordt een feestje. Misschien komt er ook wel een live ontmoeting 😉 Schrijf je nu alvast in op de wachtlijst, dan kan ik je op de hoogte houden vanaf 21 juni.

0 commentaires

Volg je hart, die weet de weg

Volg je hart, die weet de weg

Vanochtend zit ik in een struggle. Mijn brein en mijn onderbuikgevoel hebben een touwtrekspel samen.  Ken je...

Zelfontplooiing

Zelfontplooiing

"Ik ben hier te oud voor" is een van de meest gebruikte excuses om ergens NIET aan te beginnen. Iets nieuws...

In je comfort zone blijven

In je comfort zone blijven

Heb jij ook zo’n heerlijke comfy trui? Die ene trui die al jaaaaren mee gaat? Met hier en daar een gaatje...

Mastercoach de vie certifiée, je t'invite à développer la CoCreattitude afin de cocréer de nouvelles réalités pour toi-même, tes proches et le monde. Une prise de conscience à la fois. En profitant de ce qui se joue dans ton quotidien comme autant de cadeaux à déballer: tes présents uniques sur ton chemin de vie. Mon approche holistique de l'être humain, se retrouve dans toutes les dimensions de ma vie. En cela, je désire t'inspirer.