In je comfort zone blijven

par | Déc 4, 2021

Heb jij ook zo’n heerlijke comfy trui?

Die ene trui die al jaaaaren mee gaat? Met hier en daar een gaatje door de slijtage? Die ene trui waarvan je elke lente weer denkt “nou zal ik’m dit jaar maar eens wegdoen?” en… die dan toch weer in je kast beland?

Ik heb zo’n trui. Een heerlijke kasjmier. Wat ben ik toch blij dat ik die vandaag uit mijn kast heb getrokken met dit gure weer. Lekker zacht. Heerlijk comfortabel. Geweldige herinneringen. Topkwaliteit en luxueus.

Precies waar ik op aanga.

Ik weet zeker dat jij ook een comfy trui of kleedstuk bezit.

Waarom heb je hem niet weggedaan? omdat hij comfortabel zit natuurlijk en misschien ook omdat het je een stukje herinnering mee geeft.

Niets mis mee toch? in het derde of vierde seizoen van je leven, luister je toch niet meer naar iemand die zegt « doe weg dat ding, ‘t ziet er niet uit ». Tuurlijk ziet het er niet uit, maar hij is mega comfortabel.

Waarom zou je dan wel luisteren naar de kreet « stap uit je comfort zone! »?

Laatbloeier… je comfort stretchen is meer dan genoeg. 

Laatbloeiers hebben hun eigen ritme. Ze gaan echt niet sneller groeien als je aan ze trekt.

Geef ze even een momentje. Ze bloeien op hun tijd. Al helemaal als ze zich comfortabel voelen.

Ik geloof niet dat je als laatbloeier uit je comfort zone hoeft te stappen. Juist helemaal niet.

Wel heb je er baat bij om je comfort zone te stretchen.

Als jij ook van de Yoga bent, dan weet je wat ik bedoel. Je zoekt altijd de grens op van een asana en blijft erin ademen. Om blessures te voorkomen, ga je juist nooit te ver.

Waarin zoek jij je ritme momenteel?

Laat het in een comment onder deze post even weten. Ben benieuwt.

Bij mij gaat er momenteel veel aandacht naar het “onder de knie” krijgen van het online ondernemerschap. Ik leer, implementeer en ervaar. Sommige dingen gaan moeiteloos. Anderen kosten op alle fronten. Vallen en opstaan. Uitgebuit worden door naïviteit en scherper worden. Alleen door willen en het dan toch niet redden. Afstemmen op de fijne teamleden en klanten. Balans vinden en toch in beweging blijven.

Deze tekst schrijven bijvoorbeeld is best een « dingetje ». Ik stretch mijn comfort zone hier ladies 😉

Gelukkig heb ik mijn comfy trui aan… een streling van de allerzachtste wol op mijn huid terwijl ik in deze tekst adem ❣

Zodat ik niet vergeet dat ik vrouw ben. Dat ik, ook na de overgang, mijn eigen ritme moet bewaken en blijven honoreren. De ene keer in het DOEN en dan weer in het LATEN.

Oh en spreekt je dit aan? schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je nog meer inspiratie direct in je mail.

0 commentaires

Volg je hart, die weet de weg

Volg je hart, die weet de weg

Vanochtend zit ik in een struggle. Mijn brein en mijn onderbuikgevoel hebben een touwtrekspel samen.  Ken je...

Zelfontplooiing

Zelfontplooiing

"Ik ben hier te oud voor" is een van de meest gebruikte excuses om ergens NIET aan te beginnen. Iets nieuws...

Mastercoach de vie certifiée, je t'invite à développer la CoCreattitude afin de cocréer de nouvelles réalités pour toi-même, tes proches et le monde. Une prise de conscience à la fois. En profitant de ce qui se joue dans ton quotidien comme autant de cadeaux à déballer: tes présents uniques sur ton chemin de vie. Mon approche holistique de l'être humain, se retrouve dans toutes les dimensions de ma vie. En cela, je désire t'inspirer.